طلای سیاه: چرا ترافل سیاه اسپانیا بسیار محبوب است؟
به گزارش وبلاگ پیشرو، ترافل سیاه زمستانی که به عنوان طلای سیاه یا الماس سیاه شناخته می گردد مورد توجه سرآشپز ها در سراسر دنیا است. ترافل سیاه زمستانی هم چنین در فرانسه و ایتالیا رشد می نماید، اما اسپانیا بزرگترین فراوری کننده ترافل سیاه در دنیا است.
به گزارش وبلاگ پیشرو به نقل از یورونیوز، اسپانیا بعلاوه ترافل سیاه تابستانی یا Tuber aestivum را پرورش می دهد. اگرچه ترافل به طور سنتی در طبیعت رشد نموده و برداشت می گردد، اما می توان آن را نیز پرورش داد. با این وجود، پرورش ترافل فرآیند ساده ای نیست.
ترافل سیاه چیست؟
ترافل ها قارچ های زیرزمینی هستند که در نزدیکی ریشه بعضی از انواع درختان مانند بلوط، بلوط هلم و فندق رشد می نمایند. علیرغم آن که ترافل ها خود به ریشه درختان برخورد نمی نمایند، اما به وسیله شبکه عظیمی از میسلیوم (یک شبکه ریشه مانند از رشته های قارچ) به آن متصل می شوند که در کیلومتر ها عمق زیر خاک کشیده می شوند. درختان و ترافل ها از رابطه همزیستی با یکدیگر برخوردار هستند و مواد مغذی و آب را به اشتراک می گذارند.
ترافل ها میوه این شبکه میسلیوم هستند و در عمق 20 سانتی متری زیر زمین یافت می شوند. به همین علت است که از سگ هایی با حس بویایی خوب برای بو کردن آن و بیرون کشیدن ترافل از زمین استفاده می گردد.
ترافل سیاه و سفید هزاران سال است که به علت ارزش آشپزی خود مورد توجه بوده اند. در حالی که گونه های زیادی از ترافل وجود دارند تمام ترافل ها خوراکی نیستند و بعضی از ترافل ها از ارزش بیش تری در مقایسه با سایر ترافل ها برخوردار هستند.
چرا ترافل سیاه تا این میزان خاص است؟
ترافل ها دارای ویژگی ای در تقویت نمایندگی طعم هستند که هیچ ماده دیگری دارای آن ویژگی نیست. ترافل ها طعم های بی انتها تازه ای را به دنیای آشپزی آورده اند طعم هایی که در صورت فقدان ترافل ها هرگز وجود نداشتند.
ترافل ها به قدری طعم خاصی دارند که نمی توان آن را با هیچ ماده دیگری مقایسه کرد. معمولا فصل ترافل سیاه زمستانی از نوامبر تا آوریل است. سرآشپز ها عطر بی نظیر و خاکی ترافل سیاه زمستانی را تحسین می نمایند که لطیف تر از عطر موجود در ترافل سفید است. ترافل سیاه زمستانی را می توان در سس ها و هم چنین به صورت خام مصرف کرد.
در همین حال و همانطور که از نام آن پیداست ترافل های سیاه تابستانی را می توان از ماه مه تا سپتامبر یافت. ترافل سیاه تابستانی با رایحه ای لطیف تر از خواهر و برادر زمستانی خود کم تر کمیاب است که همین ویژگی آن را به ترافلی ایده آل برای مبتدیان تبدیل می نماید. ترافل های سیاه تابستانی را می توان در طبیعت و در منطقه ها اسپانیایی، چون کاتالونیا و گوادالاخارا در حال رشد یافت.
ترافل سیاه در کدام منطقه ها اسپانیا رشد می نماید؟
بخش خودمختار آراگون در شمال شرقی اسپانیا مرکز بازار ترافل سیاه زمستانی اسپانیا است. حدود 60 درصد از ترافل سیاه آن کشور در این منطقه کشت می گردد. فراوری ترافل بین استان های تروئل، اوئسکا و ساراگوسا تقسیم می گردد و بیشتر ترافل ها در استان ناهموار و مرتفع تروئل پرورش می یابند.
با این وجود، پرورش ترافل سیاه به آسانی پرورش قارچ های دیگر نیست. از اولین درختان تلقیح شده تا اولین ترافل رشد نموده کشاورزان باید تا 10 سال شرایطی را متحمل شوند که در آن هیچ سود یا برداشتی در کار نخواهد بود. مدت زمان طولانی انتظار تنها نیمی از نبرد برای دستیابی به ترافل است، زیرا دستورالعمل های دقیقی برای نگهداری از مزارع ترافل وجود دارد. در حالی که مزارع شرایط طبیعی جنگل را شبیه سازی می نمایند می توان محیط را کنترل کرد. برای مثال، با استفاده از سیستم های آبیاری ریز پاششی به توزیع عادلانه آب دست می یابیم که در صورت احتیاج باران خوب را شبیه سازی می نماید.
دما و آب و هوا نیز برای رشد ترافل بسیار مهم است به همین علت تروئل مکان ایده آل ترافل ها است. تروئل که در ارتفاع 900 تا 1200 متری از سطح دریا واقع شده است آب و هوای ایده آلی برای پرورش ترافل محسوب می گردد و با قرار گرفتن در میان دو کوه از باد های شدید در امان است. این موضوع باعث می گردد که زمین های سنگ آهک آن منطقه رشد ایمن ترافل عالی باشند. در طبیعت ترافل سیاه را می توان در جنگل کاتالان خیرونا یافت برداشت نمایندگان و فروشندگان ترافل محلی در فاصله نوامبر و مارس فعال می شوند. اگرچه سگ های یابنده ترافل با قیمت های بالا خرید و فروش می شوند، اما همه چیز مرتبط با شجره سگ نیست. نکته مهم تر آن است که سگ ها حس بویایی خوب و استعداد یادگیری دارند. برای مثال، یک سگ بولداگ نامزد خوبی برای یافتن ترافل نخواهد بود، زیرا مهارت های بویایی بولداگ ها کاهش یافته است. با این وجود، یک سگ خیابانی با حس بویایی خوب و دارای میل به یادگیری می تواند تا آخر عمر برای یافتن ترافل همراه شما باشد.
40 درصد به جای مانده ترافل اسپانیا را می توان در سایر منطقه ها شرقی مانند کاتالونیا و کاستیا - لئون یافت. استان سریا در اسپانیا مکانی عالی برای بازدید از بعضی از ترافل های آن منطقه است. جشنواره سالانه ترافل سیاه هر سال در ماه فوریه در شهر آبجار در شمال اسپانیا برگزار می گردد و جشنی برای هر آن چیزی است که با ترافل مرتبط است. ترافل تا زمانی که زنده است یا نفس می کشد یک کارخانه فراوری عطر می باشد و از مولکول هایی که فراوری می نماید می توان برای تهیه انواع مختلف غذا ها استفاده کرد. سرآشپز های بزرگ از این راز مطلع هستند و منوی کامل ترافل را تنها با چند گرم ترافل به مهمانان ارائه می دهند.
منبع: فرارو