کاهش هزینه راه اندازی نیروگاه خورشیدی، ورود به عرصه فراوری پنلها

به گزارش وبلاگ پیشرو، انرژی خورشیدی منحصر به فردترین منبع انرژی تجدید پذیر در دنیا است و منبع اصلی تمامی انرژی های موجود در زمین به شمار می آید. این انرژی به صورت مستقیم و غیرمستقیم می تواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل گردد. با توجه به محدود بودن منابع سوخت فسیلی و مسائل ناشی از احتراق این سوخت ها مانند آلودگی روز افزون هوا، استفاده از فناوریهای خورشیدی مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته و در حال حاضر کشورهای زیادی وجود دارند که به دنبال استفاده از نور خورشید به طرق مختلف هستند تا از آن به عنوان مثال برق فراوری نمایند.

کاهش هزینه راه اندازی نیروگاه خورشیدی، ورود به عرصه فراوری پنلها

دکتر سید مسلم موسوی درچه، مدیر عامل انجمن علمی انرژی های تجدید پذیر ایران در مصاحبه با وبلاگ پیشرو اظهار کرد: ایران در منابع فسیلی نفت و گاز رتبه یک را در بین کشورهای مختلف دارد؛ اما شاید هیچ کس اطلاع نداشته باشد که ما در پتانسیل انرژی خورشیدی هم رتبه خوب و مناسبی میان کشورهای جهان داریم.

وی با تاکید بر اینکه اما متاسفانه از این پتانسیل به نحو احسن در کشور ما استفاده نمی گردد، گفت: تاکنون میزان ظرفیت نصب شده انواع انرژی های تجدید پذیر شامل خورشیدی، بادی، زیست توده، زمین گرمایی، آبی کوچک و ... در کشور 660 مگاوات است که در قانون برنامه ششم توسعه موظف هستیم به 5هزار مگاوات برسیم.

موسوی درچه خاطر نشان کرد: طی یکی دوسال اخیر رشد خوبی در زمینه استفاده از انرژی های خورشیدی داشته ایم و تقریبا چهل درصد از 660 مگاوات ظرفیت منصوبه مربوط به انرژی خورشیدی می گردد.

یارانه سوخت های فسیلی بلای انرژی خورشیدی

مدیر عامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران با بیان اینکه اما به دلایل مختلف استفاده از این انرژی ها کمتر بوده است، گفت: مهم ترین دلایل این مصرف کمِ انرژی های خورشیدی، یارانه های بی حد و نصابی است که در سوخت های فسیلی داریم و این موضوع باعث شده که تکنولوژی های تجدید پذیر نتوانند با نیروگاههای حرارتی رقابت نمایند.

مدیرعامل انجمن انرژی های تجدیدپذیر اعلام نمود: اما با این وجود وزارت نیرو همواره در صدد بوده که با سیاست های خود، استفاده از انرژی های خورشیدی را جذاب تر کند.

کاهش 50 درصدی هزینه سرمایه گذاری روی نیروگاههای خورشیدی

موسوی درچه با اشاره به اقدامات وزارت نیرو برای استفاده هرچه بیشتر از انرژی های خورشیدی گفت: قیمت تکنولوژی فتوولتائیک و نیروگاههای خورشیدی در چند سال اخیر به شدت کاهش پیدا نموده و طی 5 سال گذشته هزینه سرمایه گذاری نیروهای خورشیدی به نصف رسیده است.

مدیر عامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران اضافه نمود: در حال حاضر به ازای سرمایه گذاری روی هر کیلووات انرژی خورشیدی 650 دلار احتیاج است که این موضوع به اندازه هزینه سرمایه گذاری نیروگاههای حرارتی کشور است. از این رو پتانسیل خوبی داریم که با استفاده از آن بتوانیم تحولی در کشور ایجاد کنیم.

ورود شرکت های دانش بنیان به عرصه بومی سازی پنل های خورشیدی

مدیر عامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران اعلام کرد: اکنون خوشبختانه در بومی سازی فناوریهای این حوزه، شرکتهای دانش بنیان به ساخت پنل های فتوولتائیک در کشور وارد شده اند که مهم ترین آن در شیراز است و باید مورد حمایت قرار بگیرند.

وی ادامه داد: اما در حال حاضر مجموعه های دیگری هم هستند که به انجمن انرژی های تجدید پذیر برای احداث خط فراوری پنل های خورشیدی مراجعه نموده اند.

موسوی درچه با تاکید بر اینکه همین شرکتها می توانند علاوه بر بدست آوردن بازار داخل، بازار کشورهای همسایه را نیز تصاحب نمایند، اعلام کرد: از شهریور ماه از سوی وزیر نیرو ابلاغیه ای مبنی بر حمایت از صنعتگران و سازندگان صنعتی نیروگاههای خورشیدی اعلام شده است. وزارت نیرو برق نیروگاههای خورشیدی که از تجهیزات بومی و داخلی استفاده نمایند را تا حداکثر 30 درصد بیشتر از نیروگاههایی که از تجهیزات خارجی استفاده می نمایند، خریداری می نماید.

وی با تاکید بر اینکه این موضوع می تواند علاوه بر راه اندازی انرژی خورشیدی، به استفاده از نمونه های بومی کشور نیز ختم گردد، اعلام کرد: اگر زنجیره فراوری این محصولات مربوط به نیروگاههای خورشیدی در داخل کشور شکل بگیرد، استفاده از نیروگاه خورشیدی به مراتب مقرون به صرفه تر خواهد شد.

وی در پاسخ به اینکه مواد اولیه اصلی پنلهای خورشیدی ساخت داخل که همان سلولهای خورشیدی است، از خارج تامین می گردد یا نه، اضافه نمود: اگر کارخانجات فراوری سیلیکونهای با درجه مورجهانز سولار (سیلیسیوم سولارگرید) و سپس شمش و ویفر و سلولهای خورشیدی در داخل بومی نباشند، ابتدای زنجیره سیلیس تا خورشید در کشور شکل نگرفته و مهم است که علاوه بر کارخانجات فراوری پنل، کارخانجات بالادستی این صنعت مانند کارخانجات فراوری سلول، فراوری شمش و ویفر و کارخانجات فراوری سیلیکون سولارگرید نیز در داخل کشور شکل بگیرند.

مدیر عامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران اضافه نمود: زنجیره زمانی شکل می گیرد که بازار وجود داشته باشد؛ اکنون این بازار شکل گرفته و احتیاج به نیروگاههای خورشیدی در کشور حس می گردد؛ و اگر کل زنجیره معدن تا خورشید، در داخل کشور شکل بگیرد، عمده مواد اولیه هم در کشور فراوری خواهد شد.

موسوی درچه با بیان اینکه به صورت کلی همه تجهیزات مربوط به ساخت نیروگاههای خورشیدی تحریم نیست، اعلام کرد: در حال حاضر کارخانه های فراوری پنل در کشور وجود دارد که امیدوار هستیم با شکل گیری بازار کامل پنل های خورشیدی در کشور، کارخانه های فراوری سلول های خورشیدی، شمش و ویفر و همچنین کارخانجات بالادستی این صنعت، یعنی سیلیکون سولارگرید هم داشته باشیم.

وی تاکید نمود: حمایتی که وزارت نیرو گذاشته و از سوی دیگر کاهش قیمت راه اندازی نیروگاههای خورشیدی دو عاملی هستند که می تواند این تکنولوژی را رواج دهد تا به بازار اصلی دست بیابیم. در واقع از انتهای زنجیره این صنعت، یعنی نیروگاههای خورشیدی (بازار) به ابتدای زنجیره یعنی کارخانجات مذکور دست می یابیم.

مطرح ترین شرکت های دانش بنیان فراوری نماینده پنل های خورشیدی

مدیر عامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران با اشاره به شرکت هایی که در زمینه فراوری پنل های خورشیدی فعالیت می نمایند، گفت: در حال حاضر شرکت هایی در خراسان شمالی، بیرجند و شیراز هستند که تجهیزات پنل های خورشیدی را فراوری می نمایند.

وی گفت: این شرکت ها با تکیه بر بخش خصوصی و سرمایه گذارانی که خواستار راه اندازی نیروگاههای خورشیدی هستند، می توانند روی پا بایستند تا با دانش فنی خود این تکنولوژی را در کشور جا بیاندازند.

دستورالعملی برای اجرای بومی سازی دستاوردهای محققان در پنل های خورشیدی

مدیر عامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران با تاکید بر اینکه در این زمینه دستورالعمل اجرایی سازی دستاوردهای محققان داخلی تدوین خواهد شد، اعلام کرد: وزارت نیرو با همکاری انجمن علمی انرژی های تجدید پذیر بنا دارد تا یک دستورالعمل اجرایی در این زمینه تدوین کند تا بازار برای آنها ایجاد گردد و محصولات خود را به سرمایه گذاران بفروشند.

منبع: خبرگزاری مهر

به "کاهش هزینه راه اندازی نیروگاه خورشیدی، ورود به عرصه فراوری پنلها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش هزینه راه اندازی نیروگاه خورشیدی، ورود به عرصه فراوری پنلها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید