چرا صدای غذا خوردن آزار دهنده است

به گزارش وبلاگ پیشرو، تهران (پانا) - دانشمندان روشن نموده اند که چرا صداهای روزمره مانند جویدن ، نوشیدن و تنفس برای بعضی افراد چنان دیوانه کننده است که آنها را به ناامیدی سوق می دهد.

چرا صدای غذا خوردن آزار دهنده است

به گزارش آخرین خبر، در حالی که بیشتر افراد نسبت به سر و صدای جویدن و هورت کشیدن دور یک میز شام خودمانی بی تفاوت هستند، اما کسانی که دچار میسوفونی (صدابیزاری) هستند به شدت تحریک می شوند تا حدی که منزجر ، مضطرب ، عصبانی و حتی خشن می شوند.

اکنون اسکن های مغزی به وسیله محققان دانشگاه نیوکاسل نشان داده است که افراد مبتلا به میسوفونی پیوندهای قویتری بین بخش پردازش نماینده صدا در مغز و بخشی از قشر که حرکات عضلات دهان و گلو را کنترل می نماید دارند.

اسکن ها نشان داد که وقتی برای افراد مبتلا به میسوفونیا صدای جویدن پخش می شد، منطقه ای از مغز که مربوط به حرکات دهان و گلو است ، نسبت به گروه کنترل داوطلب (که این بیماری را ندارند) بیش از حد فعال شده است.

دکتر سوخبیندر کومار، دانشمند علوم اعصاب در دانشگاه نیوکاسل گفت: در میسوفونی صدای جویدن، منطقه موتور را فعال می نماید حتی اگر فرد فقط به صدا گوش دهد. این باعث می گردد آنها احساس نمایند صداها به آنها نفوذ می نمایند.

کومار و همکارانش معتقدند که صداهای محرک ، آنچه را که سیستم عصبی آینه ای مغز نامیده می گردد فعال می نمایند. نورون های آینه ای هنگام انجام عملی به وسیله فرد و یا مشاهده دیگران در حال اجرا آن حرکت خاص، برانگیخته میشوند.

فعال شدن سیستم نورون آینه ای با صدای جویدن، باعث نمی گردد که افراد مبتلا به میسوفونی به طور غیر ارادی آغاز به جویدن یا بلعیدن نمایند. دکتر کومار گفت بعضی از افراد مبتلا به این بیماری صدایی را که آنها را تحریک می نماید تقلید می نمایند زیرا این کار با کنترل احساسات آنها، باعث آرامش شان می گردد.

اگر یافته های گزارش شده در مجله علوم اعصاب در تحقیقات آینده تایید شوند، می توانند راه را برای درمان میسوفونی هموارتر نمایند. دکتر کومار گفت که سیستم نورون آینه ای قابل آموزش است، بنابراین افراد می توانند ارتباط بین صدای خاصی که آنها را دیوانه می نماید و اثرات ناراحت نماینده آن را قطع نمایند. تحقیقات اجرا شده در انگلیس در امسال نشان داد که حدود 12 درصد افراد علائم مبه وسیله میسوفونی و 0.3 درصد نوع شدید آن را تجربه می نمایند.

منبع: خبرگزاری پانا

به "چرا صدای غذا خوردن آزار دهنده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا صدای غذا خوردن آزار دهنده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید