5 روش طرز تهیه خیارشور نمکی، سرکه ای، فوری و یک روزه
به گزارش وبلاگ پیشرو، طرز تهیه خیارشور فوری و یک روزه را بلد هستید؟ درست کردن خیارشور عالی و درجه یک به روش رستورانی کار سختی نیست. خیارشور را هم به صورت سرکه ای و هم نمکی می توانید به چند روش فوری و چند هفته ای درست کنید. در این مقاله از در چند روش طرز تهیه خیارشور سرکه ای، خیارشور نمکی، خیارشور حلقه ای، خیارشور فوری و خیارشور با آب نجوشیده را به شما آموزش خواهیم داد. همچنین نکات تهیه و نگهداری خیارشور ترد و درجه یک بازاری را به شما می گوییم.
انواع خیارشور خانگی با کیفیت بازاری و ماندگاری بالا
هر چند اصالت خیارشور به کشور هند برمی شود اما نه تنها در ایران، بلکه در سراسر دنیا، طرفداران زیاد و پر و پاقرصی دارد. خیارشور، پای ثابت انواع ساندویچ از جمله ، ، ، و غذاهای فست فود است. علاوه بر این خیارشور نمکی یا خیارشور سرکه ای جزو مواد اصلی برخی غذاها مثل ، و … هم محسوب می شود.
درست کردن خیارشور در خانه، یکی از لذت های آشپزی است که بسیار هم به صرفه تمام می شود. در ضمنً خیارشورهای خانگی، به خاطر عدم استفاده از مواد نگهدارنده در ترکیبات آنها، سالم تر هستند.
خیارشورها انواع مختلفی دارند و با سرکه، آب نمک، آب نجوشیده و … به صورت فوری یا معمولی درست می شوند. در این مقاله، انواع روش های تهیه خیارشور خانگی با کیفیت بازاری و رستورانی را به شما آموزش خواهیم داد.
در ضمنً برای تهیه انواع خیارشور در منزل ممکن است به موادی مثل ، ، ،، انواع ادویه های معطر غذا مثل ، و … نیاز پیدا کنید. برای خرید این کالا ها و همچنین می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
خیارشور سرکه ای
برای تهیه خیارشور سرکه ای خانگی با ماندگاری بالا به روش خیارشورهای درجه یک و ترد بازاری ابتدا خیارها را به خوبی بشویید و روی یک پارچه تمیز بگذارید تا آب اضافی شان گرفته شود. مراقب باشید در حین شستن خیارها، پوست آنها زخمی نشود. فلفل های تازه، ترخون و شوید (به صورت ساقه ای) را هم بشویید و روی دستمال بگذارید.
در یک قابلمه آب، نمک و سرکه را بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. حدود 5 دقیقه بعد از اینکه محلول سرکه و آب جوشید، شعله را خاموش کنید و کمی صبر کنید تا دمای آن، خنک و همدما با محیط شود. در این فاصله، خیارها و سبزی ها را با دستمال تمیز کاملا خشک کنید تا هیچ رطوبتی نداشته باشند. چون رطوبت اضافه باعث کپک زدن خیارشور می شود.
شیشه هایی را که برای خیارشور انداختن در نظر گرفته اید، بشویید و خشک کنید. برای استرلیزه شدن شیشه، می توانید آنها را به مدت 20 دقیقه در آب جوش بگذارید، سپس شیشه ها را بیرون بیاورید و کاملا خشک کنید.
حبه های سیر را پوست بگیرید. روی خیارها را با یک سوزن، چند سوراخ ایجاد کنید و در شیشه بچینید. بین خیارها را سیر، ترخون، شوید، فلفل تند و تخم گشنیز بریزید. نخودها یا تکه های زاج را هم روی مواد قرار دهید. (این مواد باعث ترد شدن خیارشور می شوند.)
در آخر، محلول سرکه و نمک را روی خیارها بریزید، در حدی که به میزان 1 بند انگشت، روی آنها را بگیرد. سپس درب شیشه را محکم ببندید، طوری که هیچ روزنه ای نداشته باشد و هوا به آن وارد نشود.
برای آموزش ادامه مراحل و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
خیارشور با آب نمک (خیارشور نمکی)
طرز تهیه خیارشور نمکی با کیفیت بازاری یک روش فوری و آسان برای درست کردن خیارشور خانگی است. درواقع خیارشور بدون سرکه و فوری از خوشمزه ترین انواع شور است که با استفاده از مواد اولیه در دسترس به راحتی در منزل آماده می شود. خیارشور نمکی نیز درست مانند خیارشور سرکه ای هم برای دورچین انواع غذا و هم برای طعم دار کردن انواع ساندویچ و غذاهای مختلف نونی به کار می رود.
برای تهیه خیارشور نمکی خیارهای بوته ای قلمی را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج شود. سپس، با استفاده از خلال دندان یا سیخ چوبی روی هر یک از خیارهای درسته چند عدد سوراخ ریز ایجاد کنید، این کار از پوک شدن خیارشور جلوگیری می کند. در ادامه، خیارها را در فضای آشپزخانه روی دستمال نخی بچینید تا کاملا خشک شوند و هیچ نم و خیسی روی آن ها نباشد.
سپس، ساقه های اضافی و برگ های زرد مرزه، ترخون و شوید تازه را بگیرید. این سبزیجات را نیز به دقت بشویید و پس از گرفتن آب اضافی، روی دستمال پارچه ای بگذارید تا رطوبت خودشان را کاملا از دست بدهند. سیرهای شسته شده و بدون پوست را نیز روی دستمال پارچه ای پهن کنید تا خشک شوند.
فلفل های تند را هم بشویید و به دقت خشک کنید. سپس، کلاهک فلفل ها را جدا کنید و فلفل های قرمز یا سبز را نیز کنار بگذارید تا رطوبت به جای مانده خود را کاملا از دست بدهند.
بطری های شیشه ای یا دبه های شیشه ای مورد نظر برای نگهداری شور را به دقت استریل کنید. برای این منظور، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
سپس، بطری های شیشه ای پاکیزه و شسته شده را به مدت 15 دقیقه در قابلمه در حال جوش بگذارید. در ادامه، شیشه ها را با احتیاط از قابلمه خارج کرده و روی دستمال پارچه ای در فضای آشپزخانه قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
برای آموزش ادامه مراحل و جزییات کامل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
خیارشور با آب نجوشیده
تهیه خیارشور با آب نجوشیده یکی از روش های تهیه خیارشور در خانه است. اگر نکات درست کردن خیارشور را رعایت کنید، با استفاده از آب سرد یا همان آب نجوشیده (البته باید از آب معدنی استفاده کنید)، می توانید خیارشور درجه یک بازاری درست کرده و در کنار انواع غذاهای ایرانی و فرنگی، از آن استفاده کنید.
برای درست کردن یک خیارشور ترد خانگی و بدون کپک با آب نجوشیده و آب سرد، ابتدا خیارها را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید تا روی سطح آنها هیچ گونه آلودگی، کثیفی و چربی باقی نماند. سپس خیارها را با یک دستمال تمیز خشک کنید تا رطوبتی روی آن باقی نماند.
سیرها را پوست بگیرید، بشویید و کنار بگذارید. دقت کنید که روی سیرها هیچ نم و رطوبتی نباشد. فلفل سبزها را نیز بشویید سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج شود و کاملا خشک شوند.
شیشه هایی را که برای خیارشور انداختن در نظر گرفته اید، بشویید و خشک کنید. برای استرلیزه شدن شیشه، می توانید آنها را به مدت 20 دقیقه در آب جوش بگذارید، سپس شیشه ها را بیرون بیاورید و کاملا خشک کنید.
خیارها را به همراه حبه های سیر و فلفل سبز در شیشه به طور مرتب بچینید. شیشه را تا پایان پر نکنید و فضایی برای اضافه کردن آب، نمک و سرکه نیز در نظر بگیرید.
به شیشه حاوی خیار، فلفل سبز و سیر، چهار قاشق غذاخوری نمک، به همراه 2 لیوان دسته دار فرانسوی سرکه اضافه کنید. 2 تا 3 برابر سرکه باید آب معدنی سرد به مواد خیارشور اضافه کنید. بعد از اضافه کردن سرکه، آب و نمک درب شیشه را ببندید.
برای آموزش ادامه و جزییات مراحل طرز تهیه خیارشور با آب نجوشیده روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
خیارشور خرد شده حلقه ای
برای اینکه خیارشور فوری درست کنید، می توانید خیارها را بعد از شستن و خشک کردن، به صورت حلقه ای خرد کنید و در شیشه تمیز و خشک با درب سالم بریزید. دیگر مواد مثل سیر، فلفل، شوید، ترخون و تخم گشنیز را هم اضافه کنید. سپس آب نمک یا آب و سرکه را به آن اضافه کنید. درب بطری را محکم ببندید.
در ابتدا برای تهیه خیارشور خانگی با ماندگاری بالا، خیارها را بشویید و ساقه خیار را جدا کنید. خیارها را به خوبی بشویید و روی یک پارچه تمیز بگذارید تا آب اضافی شان گرفته شود. مراقب باشید در حین شستن خیارها، پوست آنها زخمی نشود.
فلفل های تازه، ترخون و شوید (به صورت ساقه ای) را هم بشویید و روی دستمال بگذارید. در یک قابلمه آب، نمک و سرکه را بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. حدود 5 دقیقه بعد از اینکه محلول سرکه و آب جوشید، شعله را خاموش کنید و کمی صبر کنید تا دمای آن، خنک و همدما با محیط شود.
در این فاصله، خیارها و سبزی ها را با دستمال تمیز کاملا خشک کنید تا هیچ رطوبتی نداشته باشند. شیشه هایی را که برای خیارشور انداختن در نظر گرفته اید، بشویید و خشک کنید. برای استرلیزه شدن شیشه، می توانید آنها را به مدت 20 دقیقه در آب جوش بگذارید، سپس شیشه ها را بیرون بیاورید و کاملا خشک کنید.
حبه های سیر را پوست بگیرید. روی خیارها را با یک سوزن، چند سوراخ ایجاد کنید و در شیشه بچینید. بین خیارها را سیر، ترخون، شوید، فلفل تند و تخم گشنیز بریزید. نخودها یا تکه های زاج را هم روی مواد قرار دهید تا خیارشور در نهایت ترد شود.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
خیارشور یک روزه فوری
از آن جایی که درست کردن خیارشور در خانه کار ساده ای است و به زمان کمی نیاز دارد، خیلی ها ترجیح می دهند خودشان خیار شور خانگی را با هزینه کمتر درست کنند. برای تهیه خیار شور فوری یک روزه، خیارها را بشویید و کلاهک یا چوب بلند آنها را جدا کنید. شوید و ترخون تازه را هم پاک کنید و در میزانی آب به مدت 10 دقیقه بخیسانید تا گل و لای آنها گرفته شود.
سبزی ها را از آب بکشید و روی آنها آب بگیرید و بشویید. سپس خیارها و سبزی ها را روی یک پارچه نخی بگذارید تا آب اضافی آنها کامل گرفته شود. فلفل های تند را هم بشویید و خشک کنید.
در ادامه، سیرها را پوست بگیرید و داخل آنها را با چاقو یک شیار عمیق بزنید. خیارها، شوید و ترخون را با پارچه نخی تمیز، کاملا خشک کنید و کنار بگذارید تا هیچ رطوبتی نداشتند، چون رطوبت باعث کپک زدن خیارشور می شود.
در یک قابلمه، سرکه، آب و نمک را بریزید و روی حرارت بگذارید تا محلول شروع به جوشیدن کند و دانه های نمک کاملا در محلول ذوب شوند. سپس خیارها را در آب و سرکه بریزید و به مدت 15 دقیقه بجوشانید تا کمی نرم شوند.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه خیارشور فوری یک روزه روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
نکات درست کردن خیارشور بازاری بدون کپک و سفیدک
خیارشور به جز دورچین غذا یا سرو با انواع ساندویچ پای ثابت برخی غذاها مثل سالاد ماکارونی، سالاد الویه و … هم هست. درست کردن خیار شور در خانه کار آسان و راحتی است، در عین حال خیارشورهای خانگی، از نظر قیمت بسیار به صرفه تر از خیارشورهای کارخانه ای یا بازاری در می آیند.
چه بخواهید خیارشور دبه ای درست کنید و چه خیارشور در شیشه، اگر نکات درست کردن خیارشور را رعایت نکنید، به ضررتان تمام می شود و ممکن است خیارشورهایتان کپک بزند، پوک شود یا سفید و لزج شود.
یکی از نکات درست کردن خیارشور ترد و خوشمزه رعایت کردن نسبت آب و نمک است. اما برای درست کردن خیارشور ترد و خوشمزه بازاری باید جزییات دیگری را هم بدانید.
هر چند برخی خیارشورهای بازاری، طعم و بافت بسیار خوبی دارند اما شما هم می توانید با رعایت برخی اصول، خیارشور خانگی را با همان کیفیت خیارشورهای بازاری یا رستورانی، تهیه کنید.
برای درست کردن خیارشور خانگی با کیفیت بازاری، باید خیارهای باکیفیت انتخاب کنید، نسبت آب و نمک را رعایت کنید، آب نمک را بجوشانید، سبزی های معطر و سیر در خیارشور استفاده کنید. اما این ها بخشی از نکاتی هستند که برای ترد و خوشمزه شدن خیارشور باید رعایت کنید.
در مقاله می توانید نکات مهم و ریز برای تهیه خیار شور را یاد بگیرید.
راهکارهای جلوگیری از نرم شدن خیارشور
یکی از مهم ترین مشکلاتی که بعد از تهیه خیارشور در خانه اتفاق می افتد، نرم شدن خیارشور است. دلایل مختلفی وجود دارد که باعث نرم و شل شدن خیارشور می شود.
اگر خیارشورهای شما هم نرم می شوند احتمالا نکاتی مثل نسبت آب و نمک یا استفاده از آب جوشیده ولرم برای درست کردن خیارشور را رعایت نمی کنید. هر چند طرز تهیه خیار شور خانگی، اصلا کار سختی نیست ولی اگر نکات درست کردن خیارشور را جدی نگیرید، زحمت تان به باد می رود.
نرم شدن و خراب شدن خیارشور، به عوامل زیادی ربط دارد. کم بودن نمک، استفاده زیاد از سرکه، داغ بودن آب نمک، جوشاندن زیاد خیارها با آب نمک، کم بودن آب نمک روی خیارها، استفاده زیاد از سرکه در خیارشور، انتخاب ظرف نامناسب برای شور انداختن، نگهداری بطری خیارشور در جای گرم و …، جزو عوامل نرم و شل شدن خیارشور هستند.
برای اینکه با مشکل نرم شدن خیارشور، روبرو نشوید، باید نکات و راهکارهای جلوگیری از شل شدن خیارشور را بدانید و آنها را جدی بگیرید.
برای آموزش روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
سوالات متداول درباره درست کردن خیارشور ترد و فوری با ماندگاری بالا
چه خکمک برای خیارشور بهتر است؟
خیار بوته ای به خاطر سفت تر بودن بافت آن، نسبت به خیار درختی برای شور کردن و خیارشور انداختن بهتر است.
چه کار کنیم خیارشور ترد شود؟
برای ترد شدن خیارشور این نکات را در نظر داشته باشید:
1- خیارهای کوچک و نازک را انتخاب کنید.
2- استفاده از نمک به ترد شدن خیارشور کمک می کند.
3- سرکه را از دستور تهیه خیارشور حذف نکنید.
4- قبل از بستن درب شیشه خیار شور، چند دانه نخود، یک حبه قند یا کمی زاج سفید به آن اضافه کنید.
چرا خیارشور کپک می زند؟
- خیارها را قبل از شور انداختن، کاملا خشک نکرده اید.
- سبزی های تازه بعد از شستن، هنوز رطوبت داشته اند و در بطری ریخته اید.
- آب، نمک و سرکه را نجوشانده اید.
- در صورت استفاده از آب نجوشیده، از آب معدنی استفاده نکرده اید.
- درب شیشه خیارشور خراب بوده یا کاملا کیپ نبوده و هوا به آن نفوذ کرده است.
- داخل شیشه، آلودگی یا چربی وجود داشته و استریل نشده بوده است.
- بعد از باز کردن درب شیشه، آن را در یخچال نگذاشته اید.
- با قاشق یا چنگال کثیف، چرب یا خیس، خیارشور را از شیشه بیرون آورده اید.
نسبت آب و نمک برای تهیه خیارشور چقدر است؟
برای درست کردن خیارشور، به ازای هر یک لیتر آب، 2 قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. یا مثلا برای 12 لیوان دسته دار فرانسوی آب، 7 قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. برای تهیه خیارشور بیشتر یا کمتر، نمک و آب را به همین نسبت، کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
نسبت آب و سرکه در تهیه خیارشور چقدر است؟
برای هر لیتر آب، 2 قاشق غذاخوری سرکه کافی است، البته این در صورتی است که بخواهید خیارشور نمکی درست کنید. اگر می خواهید خیارشور سرکه ای درست کنید، میزان آب را 2 تا 3 برابر سرکه در نظر بگیرید.
طرز تهیه خیار شور با نخود چگونه است؟
برای تهیه خیار شور با نخود، بعد از اینکه خیارها، سبزیجات و سیر را در بطری ریختید، چند عدد (برای هر بطری 5 تا 7 عدد نخود کافی است) نخود خام هم اضافه کنید و بعد آب نمک یا سرکه را اضافه کنید. با این کار، خیارشور بعد از آماده شدن، ترد می شود.
چرا در خیار شور نخود می ریزند؟
علت ترد شدن خیار شوری که با نخود درست می شود، گازی است که از نخود خام ساطع می شود و به ترد شدن خیار شور کمک می کند.
چرا در خیارشور زاج یا سنگ نمک می ریزند؟
سنگ نمک هم مثل نخود، عمل می کند و شوری آن، به همراه ترکیباتی که در زاج وجود دارد، به ترد شدن خیارشور کمک می کند. برای هر بطری خیارشور به میزان یک تکه مکعب 2 سانتی متری زاج کافی است.
چرا در خیارشور قند می ریزند؟
علت انداختن قند در خیار شور به دلایل زیر برمی شود:
1-قند می توانید ته مزه تلخ و ترش سرکه را بگیرند و به تعادل طعم خیارشور کمک کند. در نتیجه خیارشور خوشمزه تر می شود.
2- قند حاوی باکتری های مفیدی است که به افزایش ماندگاری خیارشور کمک کرده و مثل یک ماده محافظ عمل می کند.
3- باکتری های مفید قند، عمل تخمیر را سرعت می بخشند و طعم و عطر خاصی به خیارشور می دهند.
4- اضافه کردن قند به خیار شور می تواند به بهبود و حفظ رنگ و همچنین به تردتر شدن و ظاهر بهتر خیارشور کمک کند.
چرا خیارشور سفیدک می زند؟
علت سفیدک زدن و لزج شدن خیارشور، کم بودن نسبت نمک به نسبت آب است. در تهیه خیار شور به ازای هر یک لیتر آب، 2 قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید.
چرا خیارشور در آب شور چروکیده می شود؟
1- اگر نسبت سرکه در خیارشور زیاد باشد، خیارها چروک می شوند.
2- اگر نسبت سرکه، آب و نمک رعایت نشود، خیار چروکیده می شود.
چرا خیارشور گازدار می شود؟
1- اگر پوست خیارشورها زیادی نازک باشد.
2- اگر خیارشور نمک کافی نداشته باشد.
3- اگر خیارشور در جای گرم و جلو آفتاب گذاشته شود.
4- اگر خیارشور زیادی برسد و مدت طولانی خارج یخچال بماند.
چرا خیارشور له میشه؟
علت نرم شدن خیارشور، می تواند دلایل زیر باشد:
1- آبی که روی خیار شور ریخته اید، داغ بوده و به میزان کافی سرد نشده بوده است.
2- نسبت آب و نمک رعایت نشده بوده و نمک آن، کم بوده است.
3- خیارشور را در جای گرم گذاشته اید، خیارشور را در دمای محیط و جای خشک و خنک نگهداری کنید تا برسد.
4- بعد از باز کردن درب بطری خیارشور هوا به آن نفوذ کرده است.
چرا خیارشور پوک می شود؟
1- از خیار نارس، مانده، درشت، یا خیار بی کیفیت استفاده کرده اید. بهتر است برای درست کردن خیارشور از خیار درشت استفاده نکنید، بهترین نوع خیار خیارشوری نازک و قلمی و سبز است.
2- خیارها را قبل از اضافه کردن آب نمک، با سوزن سوراخ نکرده اید.
3- نسبت آب نمک را رعایت نکرده اید و نمک کمتر یا بیشتر از حد مجاز بوده است.
منبع: افق کوروش