این موجودات مرموز به بدن حمله می نمایند!

به گزارش وبلاگ پیشرو، دیجیاتو نوشت: مطالعه ای تازه نشان می دهد که ویروس ها احتمالا میزبان خود را زیر نظر گرفته و مطابق با شرایط تصمیم می گیرند که چه فعالیتی انجام دهند.

این موجودات مرموز به بدن حمله می نمایند!

پژوهشی تازه نشان می دهد که ویروس ها برای تصمیم گیری، از اطلاعات محیط اطراف خود استفاده می نمایند. آن ها با توجه به این اطلاعات تصمیم می گیرند که چه زمانی بی سروصدا ساکن بمانند و چه زمانی اقدام به تکثیر خود نمایند. محققان امیدوارند که با این یافته ها بتوانند داروهای بهتری بسازند.

ایوان اریل، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه مریلند در بالتیمور در مقاله ای که در مجله Frontiers in Microbiology چاپ شده، می گوید تعامل میان ویروس و میزبانش تحت تاثیر توانایی های این عامل بیماری زا با محیط و موادی است که میزبان فراوری می نماید. ویروس ها در حال حاضر از این ویژگی به نفع خود استفاده می نمایند، اما دانشمندان امیدوارند که در آینده بتوانند این یافته ها را علیه خود آن ها به کار بگیرند.

محققان در این مطالعه در اصل به سراغ باکتریوفاژها رفتند که با نام فاژها یا ویروس های ساده ای که باکتری ها را آلوده می نمایند هم شناخته می شوند. این تحقیق نشان داد که فاژها تنها زمانی می توانند به میزبان خود حمله کند که باکتری ها زائده های خاصی موسوم به مویک و تاژک داشته باشند.

یک باکتریوفاژ دلتا که برای CtrA نقطه اتصال دارد. CtrA پروتئینی است که به وسیله میزبان این فاژ ساخته می شود و فراوری مویک و تاژک را کنترل می نماید. وجود این نقاط اتصال در فاژهایی که برای آلوده کردن میزبان به مویک و تاژک احتیاج دارند نشان می دهد که ویروس وجود این پروتئین را زیر نظر می گیرد تا ببیند چه زمانی باید خود را تکثیر کند.

اریل می گوید: هر چیزی که درباره فاژها می دانیم، هر راهبردی که آن ها از دید فرگشتی به دست آورده اند، در ویروس های آلوده نماینده گیاهان و حیوانات هم دیده شده است. پس اگر فاژها میزبان خود را زیر نظر می گیرند، ویروس هایی که انسان ها را آلوده می نمایند هم باید چنین کاری انجام دهند.

ویروس ها میزبان خود را زیر نظر می گیرند

مثال های دیگری هم از توجه فاژها به شیوه های مختلف به محیط پیرامونشان وجود دارد، اما هیچ کدام از این شیوه ها شامل استفاده گروهی آن ها از یک تاکتیک برای حمله به باکتری های میزبان نمی شود. اریل می گوید این پژوهش اولین مدرک جامعی است که نشان می دهد فاژها به فعالیت های سلولی اهمیت می دهند.

مجذوب کننده ترین بخش از یافته های این مطالعه نشان می دهد که ویروس ها با یاری اطلاعات سلولی تصمیم های خود را می گیرند. با توجه به این که فرگشت در پی راهبردهای فرگشتی می شود تا از آن ها استفاده کند، اگر چنین سازوکاری در باکتری ها رخ دهد، قریب به یقین می توان گفت که در گیاهان و حیوانات هم شرایط مشابهی وجود دارد.

به عبارت دیگر، یک ویروس حیوانی می تواند نسبت به بافت میزبان خود یا قدرت واکنش ایمنی میزبان اهمیت نشان دهد تا راهبرد خود را برای بقا و تکثیر تعیین سازد. همان طور که گفتیم، این یافته ها تا حدی نگران نماینده به نظر می رسند، اما می توانند در کشف روش های مناسب تر برای مقابله با این عوامل بیماری زا به ما یاری نمایند.

227227

منبع: خبرآنلاین

به "این موجودات مرموز به بدن حمله می نمایند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این موجودات مرموز به بدن حمله می نمایند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید