خطوط قرمز ناژوان

به گزارش وبلاگ پیشرو، عاطفه علیان- اصفهان- خبرنگار:زاینده رود که باز باشد، بیشه ناژوان جای سوزن انداختن نیست. منطقه ای در غرب اصفهان با مساحت 1200هکتار که قدمتش به پیش از صفویه می رسد و اصفهانی ها را به یاد جاده های شمال کشور می اندازد. تنیدگی میراث طبیعی و تاریخی، منطقه ناژوان را به یکی از اماکن گردشگری در شهر اصفهان بدل نموده است.

خطوط قرمز ناژوان

از سوی دیگر بیشه ناژوان فیلتر تنفسی شهر اصفهان شده تا با رکاب زدن و دویدن های صبحگاهی در جاده سلامت اصفهانی ها دمی تازه نمایند. یکی از ویژگی های گردشگری ناژوان وجود مجموعه تفریحی است که باغ پرندگان، خزندگان، باغ موزه پروانه ها، آکواریوم و تله سیژ را در دل خود جا داده است. اصفهانی ها با دل سپردن در باغی از ناژ و صنوبر از طبیعت ناژوان بهره می گیرند. منطقه ای که مسئولان درکوششند بکر بودنش را حفظ نمایند و همین باعث می گردد سرمایه گذاران در توسعه محور گردشگری ناژوان با دشواری هایی روبرو شوند.

  • موانع سرمایه گذاری در ناژوان

مدیرعامل مجموعه ناژلند با اشاره به موانع موجود در جهت سرمایه گذاری در بیشه ناژوان به وبلاگ پیشرو می گوید: مساله مهم برای سرمایه گذاری در ناژوان این است که شهرداری شهر اصفهان حساسیت ویژه ای بر روی این منطقه دارد. البته حساسیت نسبت به طبیعت ناژوان پسندیده است اما این کهطرح های توسعه گردشگری در منطقه ناژوان با دشواری های ویژه ای همراه شده جایز نیست. اتفاقی که برای خودم هم افتاد و حاضر نبودند طرح مرا ببینند و زمانی که به همخوانی مجموعه ناژلند با بیشه ناژوان واقف شدند، اجازه سرمایه گذاری را دادند.

سید محمد حسینی دهقی می افزاید: از مسایل دیگر که گریبان توسعه سرمایه گذاری در بیشه ناژوان را گرفته، می توان به دشواری های تغییر کاربری از کشاورزی به گردشگری اشاره نمود. با توجه به این که بیشه ناژوان به عنوان منطقه ویژه گردشگری مصوبه هیات دولت را دارد، اما در جهت تغییر کاربری از کشاورزی به کاربری های مورد نظر با دشواری همراه است.

وی با بیان این که تنوع جمعیتی در منطقه بیشه ناژوان گوناگون است اظهار می نماید: بافت جمعیتی صبح و شب ناژوان بسیار متفاوت است. روزها ورزشکاران در جاده سلامت در حال ورزش هستند و محیط امن و شادابی بر این منطقه حاکم است اما در شباهنگام با ورود افراد معتاد امنیت این منطقه برای تردد خانواده ها با مشکل روبرو می گردد.

  • ضرورت بکر ماندن ناژوان

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به فضای اکوتوریسمی ناژوان می گوید: بیشه ناژوان در زمینی بالغ بر 1200 هکتار، از جذابیت های گردشگری و طبیعت گردی ویژه ای برخوردار است. این منطقه حکم ریه شهر اصفهان را دارد و کمتر کسی است که به اصفهان سفر می نماید و از جاذبه های گردشگری این منطقه بهره نگیرد.

علیرضا نصر اصفهانی ادامه می دهد: اگر چه سرمایه گذاران و متقاضیان بسیاری هستند که تمایل دارند در این منطقه اقداماتی در توسعه گردشگری انجام دهند اما نگاه مسئولان به این منطقه بسیار ویژه و محافظه کارانه است. وی با بیان این که مسئولان با نگاه محتاطانه با توسعه گردشگری در منطقه ناژوان برخورد می نمایند تصریح می نماید: هر اقدامی در توسعه گردشگری در بیشه ناژوان باید با بافت آن منطقه سازگار باشد. در این راستا اقداماتی نظیر باغ پرندگان، خزندگان، موزه باغ پروانه ها و آکواریوم ایجاد شده است.

عضو شورای شهر اصفهان با اشاره به این که احتیاط های وسواس گونه می تواند توسعه بیشه ناژوان را با مشکل روبرو کند، می گوید: سفر گردشگران داخلی و خارجی به بیشه ناژوان نشان از جذابیت این محور گردشگری دارد، اما ملاحظاتی که در توسعه محور گردشگری ناژوان انجام شده باعث شده گردشگران به نبود امکاناتی نظیر رستوران فاخر و باکیفیت در این منطقه معترض باشند.

نصر اصفهانی اضافه می نماید: قرار است در توسعه گردشگری بیشه ناژوان از ماشین های توزیع غذا که اتاقک بر روی آنها نصب شده استفاده گردد. به وسیله این ماشین های غذا می توان احتیاج غذایی شهروندان و گردشگران را تامین کرد. وی با اشاره به حساسیت های موجود در بیشه ناژوان می گوید: رویکرد مدیریت شهری به ناژوان توسعه گردشگری و حفظ محیط زیست است. بارها پیشنهاد شده که باغ های منطقه عقب نشینی نمایند تا عرض گذرها وسیع گردد و یا معابر آسفالت گردد که مدیریت شهری در راستای حفظ هویت منطقه ناژوان از هرگونه مداخلات انسانی ممانعت به عمل می آورد. هرکس هم مدیریت منطقه ناژوان را به عهده می گیرد اولین شرطی که متذکر خواهیم شد حفظ و نگهداری فضای طبیعی ناژوان است.

  • گردشگری غذایی در ناژوان

مدیر منطقه 9 شهرداری اصفهان با بیان این که در خلق فرصت های گردشگری به منطقه 9 توجه کمتری شده است، می گوید: البته در این منطقه گردشگری غذایی به صورت ارگانیک و از سوی مردم شکل گرفته است. عباس روحانی با اشاره به این که منطقه 9 ظرفیت تبدیل به یک باغ شهر را دارد، می افزاید: طرح های تعریف شده برای اراضی در شهر توسط راه و شهرسازی تهیه شده و شهرداری تنها مجری این طرح هاست.

مدیر منطقه 9 شهرداری اصفهان اظهار می نماید: مشاوران در زمان تهیه طرح، به وضعیت باغ ها و زمین هایی که دیگر آب برای آبیاری ندارند توجه داشتند و مردم نیز خواهان تغییر کاربری بعضی اراضی خود هستند که این امر افزایش ارزش ریالی زمین ها و افزایش سرمایه مردم را نیز در پی دارد.

روحانی از اجرای طرح هایی برای اتصال فضای سبز منطقه به ناژوان اطلاع داد و گفت: به همین دلیل 18 هزار متر فضای سبز را در قالب پارک جنت از روبه روی کوه آتشگاه به اراضی شمال ناژوان متصل کردیم. همچنین فاز اول و دوم پارک کوهسار آتشگاه نیز در حال آماده سازی است.

  • طرح جامع برای توسعه گردشگری ناژوان

رئیس کمیسیون امور مالی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به این که 700 هکتار از مساحت 1200 هکتاری بیشه ناژوان در تملک بخش خصوصی است به وبلاگ پیشرو می گوید: ناژوان تنها فیلتر تنفسی شهر اصفهان است که قابلیت تبدیل شدن به قطب ویژه اکوتوریسم را دارد. نصیر ملت می افزاید: منطقه ناژوان از ظرفیتی برابر با ظرفیت گردشگری تاریخی شهر اصفهان برخوردار است و با برنامه ریزی دقیق و صحیح می توان زیرساخت های استاندارد توسعه اکوتوریسم را در آن فراهم کرد. عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان این که هر ورود اشتباه در توسعهگردشگری ناژوان تبعات سنگینی به همراه دارد، تصریح می نماید: متاسفانه از گذشته تاکنون برای منطقه ناژوان نگاه و برنامه صحیحی در نظر گرفته نشده است. طرح جامعی که بر اساس ظرفیت های ارزشمند و منحصربه فرد در توسعه اکوتوریسم ناژوان باشد هم در نظر گرفته نشده است.

وی اضافه می نماید: چند وقتی است که طرحی به وسیله شرکت مشاوره ای مطرح شده که ناژوان را به سه لایه تقسیم می نماید و برای هر لایه کاربری جدیدی تعریف می نماید. به گمان من این طرح ایرادهای فراوانی دارد و امیدوارم قبل از تثبیت آن، نظر متخصصان این حوزه را جویا شویم و بر اساس خرد جمعی در توسعه محور گردشگری بیشه ناژوان اقدام کنیم.

رئیس کمیسیون امور مالی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به این که ناژوان به اندازه ظرفیت های تاریخی شهر برای گردشگران جذاب است، گفت: این فضا می تواند علاوه بر جذب گردشگر در نشاط اجتماعی و تامین احتیاج تفریحی و خدماتی برای شهروندان مهم باشد و منبع پایدار درآمدی برای شهر و شهروندان فراهم کند، اما تحقق این چشم انداز مستلزم نگاه شهرداری در جهت توسعه خدماتی است که می تواند در آینده با برنامه ریزی صحیح محقق گردد.

وی بیان می نماید: به نظر من هر اقدامی در منطقه ناژوان باید با گفت وگو و نظرسنجی از مشاوران و کارشناسان داخلی و خارجی صورت بگیرد. ملت می افزاید: شهرداری شهر اصفهان باید کوشش کند که تمام محدوده ناژوان را به تملک خود درآورد و هر اتفاقی که برای محور گردشگری ناژوان می افتد بر اساس طرح یکپارچه صورت بگیرد. نگاه جزیره ای و نامنسجم به ناژوان منجر به عدم استفاده بهینه از ظرفیت های موجود در این منطقه خواهد شد. امیدواریم با نگاه تعیین و سنجیده ناژوان را به یکی از قطب های اکوتوریسم در دل محوطه شهری در جهان تبدیل کنیم و از ظرفیت جذب گردشگر داخلی و خارجی منتفع شویم.

منبع: همشهری آنلاین

به "خطوط قرمز ناژوان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطوط قرمز ناژوان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید