روزشمار: 30 اسفند؛ جشنواره شکوفه گیلاس، ژاپن

به گزارش وبلاگ پیشرو، هانامی یا جشن شکوفه های گیلاس یکی از مراسم رایج در کشور ژاپن است. هانامی در هنگام شکوفایی شکوفه های ساکورا و به صورت جمع شدن دوستان و فامیل به دور هم و گستردن سفره در زیر درختان ساکورا برگزار می گردد.

روزشمار: 30 اسفند؛ جشنواره شکوفه گیلاس، ژاپن

هانامی اولین بار در دوره نارا بین سال های 710 تا 794 میلادی در بین اشراف مرسوم شده است. در ابتدا دیدن شکوفه های آلو مرسوم بوده اما در دوره هِی آن (سال های 794 تا 1185 میلادی) شکوفه های گیلاس جایگزین شکوفه های آلو شده است. از دوره ادو هانامی در بین عموم مردم رایج شد و امپراتور توکوگاوا یوشیمونه هشتمین امپراتوردوره ادو جهت تشویق مردم و ترویج بیشتر هانامی دستور کاشت گستردهٔ درختان گیلاس را در سراسر کشور صادر کرد.

در ژاپن، شکوفه درخت گیلاس را ساکورا می نامند. این شکوفه ها معمولا به گیلاس تبدیل نمی شوند و بیشتر جنبه زیبایی دارند. ساکورا درختی دوست داشتنی در ژاپن است و هر بهار در پارک های این سرزمین جشنواره شکوفه های گیلاس برگزار می شود.

حال روزهایی از سال را تصور کنید که پهنه وسیعی از پارک های جنگلی صورتی رنگ می شود. شاید از خود بپرسید این روزهای رویایی در کجا اتفاق می افتد؛ کشور ژاپن پاسخ شما خواهد بود. تاریخ برگزاری جشنواره شکوفه های گیلاس بر اساس زمانی که شکوفه ها باز می شوند، متغیر است. نه فقط مردم ژاپن بلکه گردشگران از سراسر جهان، از اوایل ماه ژانویه انتظار شکوفه ها را می کشند. در اصل هانامی مراسمی است که قدمتش به قرن ها قبل بازمی شود و منظور رفتن به معبد و زیارتگاه ها، گردش دسته جمعی و برگزاری پیک نیک در زیر درختان پرشکوفه گیلاس است.

درختان گیلاس عموما از اواخر مارس تا اوایل می به شکوفه می نشینند. شکوفه دادن درختان معمولا از شهر اکیناوا و در اواخر ماه ژانویه آغاز و رفته رفته به سمت منطقه ها شاقتصادی توسعه می یابد به طوری که توکیو و کیوتو اواخر مارس تا اوایل آوریل شاهد به گل نشستن درختان گیلاس هستند و تنها چند هفته بعد شهر هوکایدو میزبان هانامی است به همین علت مردم نسبت به این تغییرات بسیار حساس بوده و به اطلاعات ارائه شده از سوی سازمان هواشناسی توجه می نمایند تا این رویداد سالیانه را به هیچ عنوان از دست ندهند.

شرکت در این مراسم از چنان اهمیتی برخوردار است که سرویس های خبری داخلی این کشور در خصوص زمان آغاز و نقشه باغات مختلف به ارائه گزارش می پردازند. درختان گیلاس در بعضی منطقه ها ژاپن، چشم انداز منحصربه فردی را ایجاد می نمایند؛ پارک شینجوکو گیوئن در توکیو یکی از این موارد است. قدم زدن در زیر سایه درختان صورتی، شرکت در جشن هانامی را در برنامه بسیاری از گردشگران قرار داده است.

درختان گیلاس را می توان در جای جای ژاپن یافت، بیشتر مدارس و ساختمان های دولتی اقدام به کاشت این درختان می نمایند و از آنجایی که سال اقتصادی و تحصیلی هر دو در ماه آوریل آغاز می شوند، معمولا اولین روز کار و مدرسه با جشنواره ساکورا هم زمان است. پس ابتدای بهار برترین زمان برای سفر به کشور ژاپن و مشاهده این جشن زیبا است که تقریبا در اواسط ماه می به خاتمه می رسد.

منظره ها باغ های درختان گیلاس که کاملاً به شکوفه نشسته است، چشم انداز ای به شکل ابرهای زمینی ساخته شده از گل را در معرض دیدن قرار می دهد. مراسم هانامی (دیدنی گل ها) عبارت است از برگزاری یک ضیافت پیک نیکی در میان درختان به شکوفه نشسته و این ضیافت ها با روییدن اولین شکوفه ها بر روی درختان آغاز می شود و تا زمانی که هنوز آخرین شکوفه ها بر روی درختان باقی هستند، ادامه می یابد. هم برگزاری ضیافت های روزانه و هم مهمانی های شبانه در زیر نور مهتاب رایج است؛ جمعیت در حالی که خوش و بش می نمایند به پارک ها سرازیر می شوند. در هر کجای ژاپن که یک درخت گیلاس به شکوفه نشسته باشد، می توانید از مراسم هانامی لذت ببرید، اما بعضی از آنها طی قرن ها نسبت به سایر مکان ها از معروفیت بیشتری برخوردار شده اند.

بازدید از ژاپن در فصل ساکورا، لذتی نادر به شمار میآید و به شما توصیه می کنیم که حتماً در این فصل به این کشور سفر کنید. گرچه در این فصل هوا سرد و مرطوب است، اما هتل ها پر از مسافر است؛ خیابان ها به خاطر حضور افرادی که برای خوشگذرانی به این شهر آمده اند، مسدود هستند و چشم انداز شکوفه های زیبا و ظریف و تاثیر سرمست نماینده آنها بر مردم، امکان تجربه شگفت انگیزی را فراهم می نماید. اگر از سایر جاذبه های گردشگری مشهور این کشور نیز بازدید کنید، راه های بیشتری برای لذت بردن از شکوفه های گیلاس را پیش رو خواهید داشت.

فرایند کند شکوفه دادن درخت های گیلاس به طور کسل نماینده ای از طرف سازمان هواشناسی کشور ژاپن دنبال می شود و این فرایند از جنوب این کشور آغاز و به سمت شمال آن حرکت می نماید چون دمای گرم تر به شکوفه دادن درختان یاری می نماید. آخرین فرصت برای لذت بردن از دیدنی این شکوفه ها معمولاً در بخش های خنک تر شاقتصادی ژاپن همانند جزیره هوکایدو است. معمولاً در شهرهای توکیو و کیوتو، شکوفه های گیلاس بسته به شرایط آب و هوایی سال، گاهی بین ماه های مارس و آوریل روی درختان پدیدار می شوند.

مراسم این جشنواره ها شامل هنرهای نمایشی، موسیقی، رژه، فانوس، غذاهای ویژه، و دوره گردانی است که کالاهای دست ساز می فروشند. این جشن ها در طول روز جریان دارند و زمانی که شب از راه می رسد، غالباً بیشتر به یک خوشگذرانی حسابی تبدیل می شود.

افراد سالخورده ژاپن گاهی تصمیم می گیرند تا به باغ های آلوی این کشور بفرایند تا در عوض شکوفه های گیلاس، شکوفه های آلو را دیدن نمایند، چون این منطقه ها اغلب خلوت تر و کم سر و صداتر هستند.

نحوه گفتن به سلامتی و بعضی از آداب نوشیدن به زبان ژاپنی را یاد بگیرید، چون شاید به این مراسم دعوت شوید.

از آنجا که شکوفه های گیلاس زیبا و عمر آنها کوتاه است (شکوفه ها اغلب بیشتر از دو هفته دوام ندارند) این زیبایی به علت ناپایداری آن، ارزش نمادین پیدا نموده است. شکوفه های گیلاس غالباً در آثار هنری و حتی خالکوبی هایی که ایده مونو نو آهاره ژاپن (احساس همدردی نسبت به همه چیز یا حساسیت به فانی بودن) یا تحقق این آرزو که هیچ چیز برای همواره باقی نمی ماند، را به تصویر می کشند، نمود دارد.

غذای ویژه جشنواره

هیچ یک از ضیافت های دیدنی شکوفه های گیلاس بدون غذای رنگارنگ هانامی بنتو تکمیل نمی شود. قوطی های این بنتوهای خوشمزه که به وسیله سرآشپزهای حرفه ای و آشپزهای خانگی سراسر ژاپن برای مشتریان و عزایزانشان تهیه می شود، سرشار از نعمت های این فصل هستند. این غذاها به منظور به نمایش گذاشتن نه تنها شکوفه های گیلاس بلکه فرا رسیدن فصل بهار تهیه می شوند و صورتی، قرمز و نارنجی رنگ های غالب این غذاها هستند. بدین ترتیب، معمولا در تهیه بنتوها از مواد زیر استفاده می شود:

میگو، ماهی سالمون، ساکورادی (ماهی آزاد صورتی)، سوشی، کابوچا (کدو حلوایی) و هویچ آب پز، و ساکورا موچی: کوفته های برنجی شیرین صورتی بلوری پر از آنکو (خمیر شیرین لوبیا) و پیچیده شده در ترشی برگ شور ساکورا (گیلاس).

جشنواره شکوفه های گیلاس در سرتاسر ژاپن برگزار می شود ولی برترین آنها در منطقه یوشینو در استان نارا است و نقاط مشهور بسیاری مشرف به باغ های درختان به شکوفه نشسته گیلاس در توکیو از جمله پارک اوئنو، پارک آسوکایاما، رودخانه مگورو، پارک چیدوریگافوچی و غیره.

در همین روز:

  • مانتره سپند روز یا انارام روز (آخرین روز سال)
  • درگذشت نیوتن، فیزیکدان معروف (1737 میلادی)
  • روز ملی و استقلال کشور آفریقایی تونس (1956 میلادی)
  • روز جهانی شعر
  • روز جهانی زبان فرانسوی
منبع: کجارو / fa.wikipedia.org / ilikevents.com

به "روزشمار: 30 اسفند؛ جشنواره شکوفه گیلاس، ژاپن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روزشمار: 30 اسفند؛ جشنواره شکوفه گیلاس، ژاپن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید