آشنایی با ارزش غذایی و خواص اسفناج

به گزارش وبلاگ پیشرو، یک فنجان اسفناج بیش از تمامی احتیاج روزانه بدن انسان، به ویتامین K و تقریبا تمامی ویتامین A را تامین میکند. در ادامه با خواص اسفناج آشنا شوید.

آشنایی با ارزش غذایی و خواص اسفناج

اسفناج جزو گیاهان بومی ایران است و بعد از قرن اول میلادی به نقاط دیگر جهانگسترش پیدا کرد. گیاه اسفناج گیاهی یک ساله دارای ساقهای راست به ارتفاع نیم متر است که دارای برگهای پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبزمیباشد و نسبت به سرمای زمستان مقاومت زیادی دارد. از برگ و ساقه این گیاه در کشورما در تهیه انواع غذاها استفاه میشود و بذر آن نیز در طب سنتی برای درمان بعضیبیماریها مانند درمان التهاب کبد و زردی کاربرد دارد.

ارزش غذایی و خواص اسفناج

یک فنجان اسفناج بیش از تمامی نیازروزانه بدن انسان به ویتامین K وتقریبا تمامی ویتامین A بدنرا تامین میکند. همچنین این سبزی منبع بسیار خوبی برای اسید فولیک (فولات)،ویتامین C، چربی امگا 3 و امگا 6 است.همچنین اسفناج سرشار از کلسیم، آهن و فیبر غذایی است.

جدول ارزش غذایی و خواص اسفناج

مواد و محتویات مقدار در 100 گرم
انرژی11 کیلو کالری
چربی0/3 گرم
کلسترول0
پروتئین1/6 گرم
کربوهیدرات3 گرم
قند0/3 گرم
فیبر1/3 گرم
نمک815 میلی گرم
پتاسیم470 میلی گرم
کلسیم88 میلی گرم
آهن1/3 میلی گرم
منیزیم59 میلی گرم
ویتامین آ271 میلی گرم
ویتامین دی و ب0
ویتامین کا350 میلی گرم

خواص اسفناج (طبیعتو خواص درمانی)

برگ اسفـناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد است وبعضی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد و نه گرماست. خواص اسفناج بسیار گسترده بوده که به بعضی از مهمترین آنها در ادامهاشاره میکنیم.

  • پیشگیری ازسرطان به ویژه سرطان پروستات

گیاه اسفناجبه دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدان و انواع ویتامینها در پیشگیری از بروز سرطان مفیدبوده به ویژه در پیشگیریاز سرطان های روده عظیم، معده، پروستات، حنجره و رحم موثر می باشد.

  • استحکام وسلامت استخوانها

اسفناج سرشارکلسیم است. همچنین به دلیل بالا بودن میزان ویتامین K در این سبزی باعث افزایش جذب مضاعف کلسیم وپروتئین به وسیله سلولهای بدن میشود که این امر در سلامت و استحکام استخوانهابسیار موثر است.

  • یاری به درمانبیماری پلاگر

اسفـناج به دلیل داشتن مقدار قابلتوجهی ویتامین3 Bداروی مهمی برای برطرف کردن بیماریپلاگر است . بیماری پلاگر یک نوع بیماری است که به دلیل کمبود این ویتامیندر بدن ایجاد می شود و علائم آن ضعفبدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.

  • درمان بیماریتحلیل شبکیه چشم

یکی دیگر ازخواص اسفناج یاری به درمان بیماری تحلیل شبکیه چشم است. این سبزی ارزشمند داراریمقدار زیادی ویتامین A استکه برای سلامت چشم بسیار مفید است.

  • پایین آوردندهفشار خون بالا و کاهش چربی خون

از جمله خواص اسفناج کاهش کلسترولخون است. همچنین به دلیلوجودمقدارزیادپتاسیمدراسفناجمصرفاینگیاهبهافرادمبتلابهفشارخونبالاتوصیهمیشودتااثراتسدیمدربدنکه باعث بالا رفتنفشار خون میشود را خنثیکند . مصرف اسفناج برای بیمارنمبتلا به بیماری های قلبیو عروقی توصیه میشود.

  • درمان یبوست وبرطرف نفخ

اسفناج حاوی مقادیر زیادی آب و فیبر می باشدکههر دو در پیشگیری از یبوست موثر می باشند و باعث حفظ سلامت دستگاه گوارش و برطرف نفخمعده می شود .

  • درمان خونریزیلثه

یکی از خواص شگفت انگیز اسفناجدرمان بیماری های لثه است. اسفناج دارایویتامین C بالایی است و مصرف منظم آن می تواند به درمان مشکلخونریزی لثه یاری کند.

  • یاری به لاغریو کاهش وزن

به دلیل پایینبودن میزان کالری اسفناج و همچنین بالا بودن میزان فیبر این گیاه، مصرف آن برایافرادی که دارای رژیم لاغری هستند بسیار مفید است و باعث لاغر شدن و کاهش وزن میشود .

  • درمان کم خونی

افزایش ذخایر آهن بدن و درمان کمخونی با مصرف اسفـناج ایده مناسبی است. به ویژه به این دلیل که در مقایسه با گوشتقرمز، اسفناج دارای منبع شناخته شده ای از آهن است .آب اسفناج مخلوطبا با آب هویج می تواند به مشکلکم خونی در زنان یاری قابل توجهی کند.

مضرات اسفناج (توصیه های پزشکی وموارد احتیاطی)

  1. با وجود گسترده بودن خواص اسفناج، مصرفاین سبزی به علت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل، سنگهای کلیه ومثانه و بیماران دارای سابقه سنگ کیسه صفرا مناسب نیست.
  2. به دلیل بالا بودن میزان نیترات دراسفناج، از مصرف آن برای بچه ها کم سن و سال بایستی خودداری نمود. به طور کلی مصرفاسفناج برای بچه ها زیر یکسال ممنوع است.
  3. مقدار ماده پورین در اسفناج بالابوده و توصیه میشود افراد با اسید اوریک خون بالا و یا مبتلا به نقرس از زیاده رویدر مصرف اسفناج خودداری نمایند.
  4. افراد سرد مزاج بهتر است اسفناج راهمراه بازنجبیل وهل که ادویه های گرم می باشند مصرف نمایند . مصرف اسفناج با ماست باعث از بین رفتن بخش زیادی از خواص ارزشمنداین گیاه میشود.
  5. بیماران مبتلا به گواتر (بزگ شدنغده تیروئید)ضروری است از مصرف زیاد اسفناج اجتناب نمایند.

گردآوری: مجله اینترنتی وبلاگ پیشرو

منبع: setare.com

به "آشنایی با ارزش غذایی و خواص اسفناج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با ارزش غذایی و خواص اسفناج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید